31 oktober 2012

I går var i dag i morgen

Titel: I går var i dag i morgen
Originaltitel: The future of us
Forfatter: Jay Asher og Carolyn Mackler
Forlag: Politikens Forlag

Handling:
Emma er en high school-elev i 1996, får den her lækre computer af sin far, den har endda farveskærm! Hendes bedsteven, Josh, har fået en disc med 100 timers netadgang af det telefonfirma, hans familie abonnere hos, og han tilbyder Emma at hun må bruge den, for hans familie har ikke en computer.
Da Emma begynder at bruge discen, får hun sig noget af en overraskelse; hun kommer ind på en side, der endnu ikke er skabt. Hun kommer ind på Facebook. På en profil, der tilhører hendes 15 år ældre jeg. Og sammen med Josh udforsker hun fremtiden via denne.

Bedømmelse: ***** (3 stjerner)
Anmeldelse: Det er ret hyggeligt, at læse en bog, der foregår i det år, man er født. Jeg kan jo ikke huske, hvordan det var den gang, så en bog, der handler om det; dejligt :D
Jay Asher kender man jo fra 'døde piger lyver ikke', og denne bog er endnu en af de fantastiske bøger han skriver.
Den starter egentlig meget hyggeligt; en almindelig teenagers almindelige hverdag. Men pludselig begynder den at bevæge sig over i en mere uhyggelig stemning, især når man læser den om natten i bælgmørke. Emmas opførsel bliver vildere og vildre, Facebook bliver en besættelse for hende, ikke som det er for os, og så måske alligevel lidt...
Jeg synes egentlig ikke, at der manglede noget, men på den anden side er det ikke en bog, der efterlod mig med en wauw-følelse. Jeg sad egentlig tilbage med en følelse af ligegyldighed eller lettelse. Lettelse fordi jeg var færdig, ikke fordi den var dårlig, men fordi den var uhyggelig. Det var også kun uhyggen, der kom frem, jeg synes det var svært at føle med Emma. Og jeg synes personligt, at det er svært at læse en bog, hvor man ikke kan føle med hovedpersonen. Så for mig var det lidt kedeligt og ærgerligt, jeg havde sådan glædet mig til at læse mere af Jay Asher.

- Bloggeren

21 oktober 2012

Uglies

Titel: Uglies (Uglies-serien 1)
Forfatter: Scott Westerfeld
Forlag: People's Press Jr.

Handling: Som 16-årig bliver alle børn, i Uglyville, Opereret. Alle venter på denne særlige dag, hvor man bliver overflyttet til New Pretty Town, der hvor de Smukke bor.
Tally Youngblood bor i Uglyville, der har hun boet i sine 15 år, for ikke længe siden blev hendes bedste ven, Peris, Smuk. Tally prøver at få dagene til at gå inden selv kan flytte ind i New Pretty Town. En dag møder hun Shay, Shay vil ikke være Smuk, hun vil ud i ødemarken. Hun får overtalt Tally til at tage med, men lige inden de skal afsted får Tally kolde fødder.
Dr. Cable, fra Særlige Omstændigheder (en hemmelig organisation, der prøver at bekæmpe "ulovligheder") tvinger Tally til at følge efter Shay ud til den illegale by The Smoke, som er det sted Shay vil ud til.

Bedømmelse:***** (5 stjerner)
Anmeldelse: En utrolig dejlig bog. Skidt fremtid, helt klart, men godt skrevet (og oversat). Jeg fandt ud for kort tid siden, at det åbenbart er en bog som rigtig mange har læst? Har I? Det overraskede mig lidt, for jeg har faktisk aldrig mødt nogen der rent faktisk læst den... Hmm, men det er da rigtig dejligt, for hvor der den dog skøn, for jeg var virkelig fanget hele vejen igennem. I kan godt gætte hvor det her begynder at bevæge sig hen ikke :P Nemlig, endnu en bog I skal læse, altså hvis jeg må bestemme.
Nå, men grunden til at jeg egentlig startede med at læse den, var at jeg så den på mit lokale bibliotek, på bagsiden stod der at den var ved at blive filmatiseret af 20th Century Fox. Udsigten til også at se filmatiseringen af bogen har helt klart været et plus, at det så også er første bind af en triologi; endnu bedre :D
Jeg vil helt klart anbefale denne bog til alle jer, der har brugt noget af jeres tid til at læse den her anmeldelse og er klar til at bruge lidt mere, for det er en tidsrøver! Er du først begyndt er du nødt til at læse kapitlet færdigt og så næste kapitel og næste kapitel, og før du ved det så er gået flere timer. Så hvis du er klar til at bruge nogle timer i godt selskab, så er den her bog helt klart en, du skal læse.

- Bloggeren

11 oktober 2012

Gudløs

Titel: Gudløs (Det døde land 3)
Forfatter: Josefine Ottesen
Forlag: Høst og Søn

Videre læsning kan afsløre handling i foregående bøger, hvis du er ligeglad kan du fortsætte :)

Handling: Jonah er nu blevet en del af by 21 og også blevet meget tættere med sin far, Nathan. Men By 21 er ikke sådan som Jonah troede den var. Den kolde måde man omgås mennesker og kloner, som var de maskiner og skal behandles derefter. Til sidst bliver den kyniske holdning for meget for Jonah, og han flygter ud af byen, ud til det han mener er bedre og friere. Men denne flugt skal Jonah nu endnu en gang finde ud af hvem han vil være, hvis han da overhovedet vil være nogen.

Bedømmelse:***** (5 stjerner)
Anmeldelse: Jeg ved godt at bog 1 og 2 ikke kan findes her, men jeg arbejder på sagen, men indtil da kan i finde dem her; Golak og Genfødt, egentlig meget gennemført at have en triologi, hvor alle bøger har samme forbogstav, nå men tilbage til hvad jeg egentligt synes om bogen :D
En utrolig god afslutning på en utrolig god serie. Det helt ødelagte land, hvor mutanter og mennesker lever i et uharmonisk forhold. Her, "ødemarken" lever man efter Darwins teori, survival of the fittest, er man fo svag sorteres man fra, og der er ingen nåde. Det er jo faktisk ret klamt at tænke på at dette scenarie kan blive vores fremtid om få århundreder. Jeg synes at hvis en fremtid som denne er en mulighed, så er det nu vi skal stoppe op og gøre noget. Vi kan ikke risikere at radioaktivt forurenet land og små bitte samfund med al magten bliver vores fremtid. Ja, den her bog har virkelig fået mig til at tænke, men det er godt, en god forfatter får sin læser til at overveje situationer.
Også savnet er en stor del af Jonahs liv, hans familie og tilhørsforhold, og det er svært at læse når han begynder at savne. Man får bare lyst til at give ham et stort kram og sørge for at der ikke sker ham noget ondt. Alligevel bliver man så sur på ham, han virker så ligeglad, samtidig går han meget op i, at alle andre ikke må være det. Det har selvfølgelig noget at gøre med alt det han har oplevet i sit forholdsvis korte liv, men I må læse bøgerne for at finde ud af det ;)

Knus
- Bloggeren