26 november 2013

Top 10 Tirsdag - ting jeg er taknemmelig over

Top 10 tuesday (dansk: top 10 tirsdag) er et begreb  fra bloggen The Broke and the Bookish, hver uge udkommer der et nyt emne, og denne uges emne er ting jeg er taknemmelig over.


1. Min familie

2. Kager

3. Mine venner

4. At jeg stadig har alle mine bedsteforældre og at de stadig har det godt

5. Læsereder (varme, hyggelige, bløde steder, hvor man kan læse)

6. Biblioteker med lange åbningstider

7. Min seng

8. Kanelsnegle med en god, stor mængde kanel i - I ved hvad jeg snakker om EU

9. At jeg kan læse

10. Hurtig internetforbindelse

Det er ti ting, som jeg er rigtig taknemmelig over. Jeg synes de er ret indlysende og oplagte - men hvad synes I, hvad er I taknemmelige over?

- Anna

22 november 2013

Julen kommer, julen kommer!

Julen er jo godt på vej, alle butikker er ved at have proppet det hele med julepynt og julestemningen bliver proppet ind i dit sind fra alle steder. Nogen hader den kommercielle del og kan næsten ikke klare den svælgen og frådseri, der opstår i ugerne op til juleaften. Men for mig er der mere i julen end bare det kommercielle. Jeg hænger stadig fast i troen om at julen er hjerternes fest og på grund af det ønsker jeg at have en julefest gennem hele december.
For ca. to uger siden kom jeg forbi en hjemmeside der går under navnet Frk. Stubba og opdagede at hun har en leg kørende igennem hele december. Det lyder ret sjovt, så nu har jeg tilmeldt mig.
Så nu har jeg faktisk to december-ting kørende, det ene er Frk. Stubbas Decemberleg og den anden er min Decemberbog.
Så for at I ikke bliver spammet med indlæg hele december har jeg valgt at kombinere de to december-aktiviteter. Dvs. at jeg følger Frk. Stubbas plan over december og kalderen rammer advent, så udkommer decemberbogen. Weeee.
Så nu står den på massiv læsning, så jeg kan nå at få anmeldelserne op inden det er for sent.
- Anna


19 november 2013

Den druknede soldat

Titel: Den druknede soldat (Kloden under vand #1)
Forfatter: Ida Marie Rendtorff
Forlag: Gyldendal

Handling: Jorden er blevet oversvømmet og de få overlevende lever i mange forskellige liv. Bjergfolket bor på øerne, det der før var bjerge, hvor der er nok mad og hvad man ellers skal bruge. Men tæt på ligger flydeøerne, hvor søfolket bor. Her er hver eneste dag en kamp, hvor kun de heldige overlever.
Lara og Jarii bor på en af de mange flydeøer, de bor sammen med flere andre børn, der alle sammen arbejder for 'Tudsen'. 
Hos Tudsen arbejder de under forfærdelige forhold, hver eneste dag skal de dykke ned til den oversvømmede by for at finde ting af værdi, som han så kan sælge på bjergfolkets marked. 
En dag finder Lara og Jarii en dagbog i en druknet soldat taske, denne bog ændrer alt for dem.

Bedømmelse: ***** (4 stjerner)
Anmeldelse: En ting jeg er blevet ret vild med er dystopia, det er på en eller anden måde gået hen og blevet en ret fed genre for mig, derfor var det meget naturligt at jeg valgte at læse den.
Det er sådan en bog du ikke rigtig kan ligge fra dig, imens du læser den. Den er spændende og en, for mig, ny måde at få Jorden til at gå under (eller rettere; at skabe en katastrofe for menneskeheden), jeg kan ikke huske at jeg før har læst en bog, hvor jorden er oversvømmet. Der er sikkert skrevet andre bøger med den katastrofe, men jeg har nu kun læst den her, hvilket var en god indgang til det, hvis jeg vælger at læse om flere oversvømmelser. Nej, hvor lyder det morbidt.
Rendtorff har nu klaret det godt i den her bog, både sproget og handlingen er noget jeg bliver fanget af. Det er godt nok ikke det sværeste sprog, men det er rart når emnet er så kompakt og det er mere handlingen og universet omkring det, der er i fokus. Jeg mener at sproget vil gå hen og blive for distraherende, hvis det bliver "for godt skrevet" - lidt forvirrende formuleret, men jeg håber I forstår mig alligevel.
Jeg glæder mig til at se hvad der fortsat sker og så håber jeg at der kommer mere viden om fortiden og miljøet, for det var klart noget af det jeg savnede mens jeg læste bogen.

- Anna

13 november 2013

Weekenden der stod i bøgernes tegn #2


Alle de bøger jeg fik erhvervet mig i løbet af weekenden,
dog foruden de tre der yderst til venstre, som jeg havde med
hjemmefra for at få forfatterne til at signere dem 

Som I jo ved, var jeg på bogforum (hurra for gentagelser!) og nød programmet i fulde drag. Men det hele var jo ikke kun at lytte til forfattere, der fortalte om deres liv som forfatter eller deres tanker bag deres nyudgivne bog. Nææ nej, for mig var det jo en ren bogfest. Jeg havde lagt en del penge til side for at have noget at købe for, og det fandt jeg hurtigt ud af at det var en super god ide. For jeg kom hjem med en masse lækre bøger.


Ooog dem jeg fik forfatterne til at signere i

De bøger jeg er allergladest for at få med hjem er de signerede, for de fleste er signeret af mine yndlingsforfattere fra DK, og det gør mig rigtig glad at åbne bogen og se de få ord de har skrevet til mig på en af de første sider.


Øverst fra venstre: Lene Kaaberbøl, Josefine Ottesen og
Helle Ryding. Nederst fra højre: Kenneth Bøgh Andersen,
Kenneth Bøgh Andersen og Anders Morgenthaler 

Når jeg tænker over hvor glad (og ophidset), jeg bliver over den slags så er det faktisk lidt pinligt for de er jo bare helt almindelige mennesker, der har en gave for at skrive... Eller hvad synes I?? Men jeg er nu alligevel rigtig glad for at jeg fik bl.a. Lene Kaaberbøl og Josefine Ottesens signeringer, for især disse to kvinder har betydet utroligt meget for min læsning, da jeg var yngre.

- Anna

12 november 2013

Weekenden der stod i bøgernes tegn #1

Nu er jeg endelig kommet ovenpå efter en super skøn, dog meget krævende og energislugende, weekend, så nu kan jeg (med en form for overskud i min dag) fortælle om den.

I fredags drog jeg, for første gang i mit liv, mod Bella Center, hvor årets BogForum blev afholdt. Jeg har længe gerne villet deltage, men desværre er der hver gang dukket en hindring op, snøft. Men år var der heldigvis en mulighed, og det var da en super skøn weekend jeg fik mig.


Da jeg var ca. 10-11 år var jeg til et foredrag med Kenneth Bøgh Andersen
og jeg blev så begejstret for ham at jeg begyndte at læse hansAntboy-serie
 (som faktisk er rigtig gode), så I kan nok gætte jer til at jeg glædede
mig til at se ham igen i weekenden

Torsdag aften satte jeg noget lækkert musik og klikkede Bogforums program op og begyndte at udvælge de ting, som virkede som det mest interessante. Bl.a. Kenneth Bøgh Andersen, Morgenthaler og Josefine Ottesen var nogle af de personer jeg rigtig, rigtig gerne ville høre. En anden ting jeg virkelig gerne ville var at høre om kampagnen Danmark Læser, der går ud på at få flere til at læse bøger. Det er jo noget, som jeg synes er en super ide og jeg er da rigtig spændt på hvordan det bliver afviklet rundt omkring i landet.


Alle der holder politiken kender Morgenthaler tegninger og er man lidt
interesseret i kulturlivet i Danmark har nok også set ham blive interviewet
eller deltage i noget. Det har jeg, og jeg var vild med det, derfor var det
meget vigtigt for mig at se ham, da han var på Lindhardt og Ringhofs scene

De forskellige forfattere var super fede og især Morgenthaler og Ottesen imponerede. 
Morgenthaler havde sat sig en mission i sin snak om at fortælle hans holdning til curlingbørnene, noget han og jeg sikkert kunne blive enige om. Han fortalte om hvor vigtigt han synes det er at kunne et håndværk, fx bare at kunne lappe sin cykel, og den skole han var ved at opstarte på Amager (sammen med nogen andre), hvor fokus blev sat på på vigtigheden af at kunne noget mere end det akademiske, for som han pointerede, var det ikke en nedprioritering nærmere et supplement. 
Alt det sagde han på den skønne, humoristiske måde som jo kendetegner både ham og hans makker Wulff, så jeg kunne ikke andet end at blive for det var bare super.


Jeg havde virkelig glædet mig til at se Josefine Ottesen tale om sine 30
forfatterår, for hun er en af mine absolut favorit forfattere overhovedet.
Og hun skuffede da heller ikke, den kloge kvinde.
(Jeg tror vist jeg har fået mig en ny rollemodel)

Jeg fik generelt set rigtig meget forskelligt, og flere af tingene har virkelig givet stof til eftertanke - det er bestemt ikke utænkeligt at der kommer et til flere indlæg med disse ting i fremtiden. Det er også en af de ting der gør at jeg helt sikkert kommer igen næste år, for det er da ikke kun for bøgerne man bør komme (selvom dette primært var min årsag i år), der er så mange ting der giver inspiration og ideer til nye ting. Jeg glæder mig virkelig til at se hvad jeg kommer til at bruge disse ting til.


Yahya Hassan afsluttede Bogforum om søndagen med oplæsning på
Tranescene 1, en ting han klarede rigtig, rigtig godt

For mig var det en rigtig god oplevelse, og selvom jeg har ventet i lang tid så skuffede det ikke mig - hvad med dig? Var du afsted i år og hvis ja, hvad syntes du om det?

- Anna

03 november 2013

The Fault in our Stars

Titel: The Fault in our Stars (forkortelse: TFIOS)
Dansk titel: En Flænge i Himlen
Forfatter: John Green
Forlag: Penguin Books Ltd

Handling: Hazel har cancer i lungerne og har haft det i flere år. Ifølge hendes mor begynder Hazel at blive meget deprimeret og derfor bliver Hazel sendt til en støttegruppe for børn med kræft. Hazel synes det er noget af det mest deprimerende at gå til, for flere af deltagerne er sjældent med i lang tid, for de er jo dødsyge af kræft.
En dag er der en ny dreng, Augustus Waters, han er en af dem der har hidtil har overlevet den cancer han har haft, dog skulle det ene ben fjernes. Han er en helt anderledes person end nogen anden Hazel nogensinde har mødt, men selvom han falder for hende, ved hun ikke hvad hun føler for ham. Men på trods af den forvirring han skaber i hende, viser han hende en helt ny verden og giver hende et helt nyt syn på livet og døden.

Bedømmelse: ***** (en ny favorit!)
Anmeldelse: Okay, så jeg indrømmer at det handlingen lyder som en typisk tween-roman, og med det må jeg vist også sige at jeg nogle gange godt kan være lidt af en sucker for den slags. Men! Det her er ikke den typiske tween-ting, jeg synes bestemt, der er mere i den end det der lige bliver nævnt i handlingsforløbet ovenfor, men hvis jeg skriver mere, er jeg bange for at afsløre for meget.
Jeg er helt vild med den her bog, det er klart en af de bedste jeg overhovedet har læst, og lad mig kort forklare hvorfor:
Jeg har generelt svært ved tårer når jeg læser en bog eller ser en film, men TFIOS ramte på en eller anden måde alligevel tårekanalen og kan en bog det, så er den altså god!
Jamen, jeg er fuldstændig overvældet over bogen, jeg tror den har ramt mig nogle helt bestemte steder i min hjerne der bare får mig til at elske den. Hvilket jo må betyde at John Green er en virkelig god forfatter.
Så jeg har bare en ting at sige til jer: Tag ud og finde jeres eget eksemplar, enten på biblioteket, hos en af jeres venner eller i en butik. Jeg synes nemlig den er alt for god til ikke at læse den!

- Anna